Skip to main content

Dat het handdoekje leggen een alom bekend probleem is bewijzen de volgende video

Een greep uit de vele reacties die je op internet kunt vinden van mensen over het probleem van het bezet houden van ligbedden bij het zwembad:

 • Spijtig dat de “hotelsport” van de Costa’s hier ook toegepast wordt. Ligstoel “handdoekje leggen” wordt die sport genoemd. Reeds bij het onbijt zijn alle ligbedden bezet door een of andere handdoek van bepaalde gasten.
 • Zwembaden: alles wordt goed schoongehouden en in principe zijn er genoeg ligbedden als de gasten niet aan handdoekje leggen zouden doen. Om 05.00 uur zie je al mensen bedden reserveren met hun handdoek om ze vervolgens pas na 13.00 uur in gebruik te nemen. Gelukkig zijn er kleine barretjes bij elk zwembad om dit allemaal gade te slaan onder het genot van een koffie, sapje, biertje of iets sterkers.
 • Grote ergernis was het gebeuren rond het zwembad. Bad was prima, water lekker koel, echter het hele hotel zat vol met irritante lui die het nodig vonden om voor 7.00 uur ’s ochtends ligbedden te kapen, maar niet voor 12.00 uur komen opdagen. Gevolg, geen vrije bedden. Het hotelpersoneel, dat zegt hiertegen op te treden, deed niets.
 • Kind vriendelijk hotel wel handdoekje leggen maar dat hoort erbij.
 • Minpunt is het publiek. Het is ’s ochtends om 7.00 uur druk met handdoekje leggen, en vaak 1 persoon die voor 6 mensen het bedje al komt reserveren. Er wordt niet tegen opgetreden, al komt men om 12.00 uur pas op die bezette stoel.
 • Enige minpuntje, tsja, ’s morgens rond 6.00 uur al je handdoekje leggen op een ligbedje anders heb je geen plekje. Dat is echt een gedoe!
 • De grootste ergernis is het welbekende “handdoekje leggen”. Mensen leggen s morgens al handdoeken neer en blijven vervolgens uren weg. Het hotel-personeel treedt hier niet consequent tegen op en dat zorgt voor irritaties bij de gasten
 • Ligbedden zijn een ramp. Waren altijd bezet.
 • Zeer vermakelijk was het om vanaf ons balkon de vroege handdoekenleggers te aanschouwen die hun handdoeken bewaakten, daar ze anders werden verwijderd door het personeel.
 • Wat betreft het handdoeken leggen bij het zwembad, ja dat gebeurt, maar er blijven ook nog wat stoelen beschikbaar. Wij hebben gewoon handdoeken weggelegd uiteindelijk. Kregen boze blikken, maar dan vroeg ik of hun naam op de de stoel stond, en ja, dan is het snel klaar.
 • Handdoekenterreur wel aanwezig, accommodatie doet er niets aan en haalt hun schouders op als hen er op wijst. Om 7.45 uur al 90% van de ligbedden “bezet” bij het zwembad. Oplossing : alles in het zwembad gooien.
 • Elke ochtend om 10.00 uur als enige verwarmde zwembad opengaat staan er al mensen te dringen voor het hek om hun handdoekje neer te leggen op bedje, ook alle andere bedjes in het complex zijn dan allang bezet door handdoek, ik haat dat!
 • Helaas zijn er nog altijd gasten die denken dat ze alleen op de wereld zijn en geen rekening houden met anderen. Denk daarbij aan handdoeken op bedjes leggen en pas eind van de middag hier gebruik van maken.
 • Niets geen handdoekje plaatsen, dan wordt hij verwijderd. De jongeman die het beheerd zoekt een plekje voor je. Iedereen gelijke kans. Superservice. Na een uur handdoek eraf.
 • Grootste nadeel: zwembadbedjes. Ik stond daar met mijn 2 jongens om half 9 om te proberen bedjes te krijgen. Maar zij hadden de kracht niet om die op te tillen. Niemand wilde helpen en de laatste dag haalde zelfs iemand een bedje van ons stapeltje af terwijl wij die naar het zwembad sleepten. Nooit meer!
 • Handdoekje leggen is gelukkig verboden, maar met als gevolg dat, als het zwembad open gaat er van drie kanten mensen komen aanstormen om een plek te veroveren, die vooraf al 3 kwartier in de rij hebben gestaan. Een erg lachwekkend tafereel.
 • Alleen handdoekje leggen: wij waren samen in het hoogseizoen. De eerste dag hebben wij geen handdoekje gelegd, maar dat hebben we geweten. Zelfs al waren we met z’n 2-en: er was om 14.00 uur echt geen stoel meer vrij! Alles belegd met (hotel) handdoekjes waar pas laat in de middag bezetting op kwam liggen. Dus de volgende dag er maar om 7.00 uit om toch maar handdoekje te leggen (jammer) maar er waren al “collega’s” voor ons geweest. Volgens mij wordt er ’s avonds laat al handdoekje gelegd
 • Klein puntje van kritiek, we zaten hier in het hoogseizoen en moesten dus om 8.00 uur bij het zwembad zijn voor de SUNBED RACE! Om zeker te zijn van een ligbed 1 tip, ga ’s ochtends om 8.00 uur op je balkon staan en kijk naar de handdoeken race, de gevechten om een bedje zijn erg leuk om te zien. En ja, wij hebben er ook aan mee gedaan!